Venedik’te büyük ödül Cuaron’un

KRONOS 09 Eylül 2018 KÜLTÜR

75’inci Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Altın Aslan ödülüne Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron’un imzasını taşıyan Roma değer görülürken, Coen kardeşlerin filmi The Ballad of Buster Scruggs En İyi Senaryo Ödülü dalında Gümüş Aslan’ın sahibi oldu.

Festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde gösterilen Mahmut Fazıl Coşkun’un Anons adlı filmi ise Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. Film, 1960’lı yıllarda ordudan atılan dört eski askerin bir gece boyunca süren yolculuğunu anlatıyor. Başrollerini Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Şencan Güleryüz paylaştığı filmin senaryosunda Mahmut Fazıl Coşkun ve Ercan Kesal’ın imzası var.

Jüri başkanlığını yönetmen Guillermo del Toro’nun yaptığı festivalde En İyi Yönetmen Ödülü olan Gümüş Aslan ise The Sisters Brothers filmi ile Fransız yönetmen Jacques Audiard’e verildi. Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos imzalı The Favourite Jüri Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Festivalde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü At Eternity’s Gate adlı filmindeki performansı ile Willem Dafoe’nin oldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise The Favourite filmindeki rolüyle Olivia Colman aldı.

Jüri Özel Ödülü ise Altın Aslan için yarışan tek kadın yönetmen Jennifer Kent imzalı The Nightingale adlı filmine verildi. Festivalde Altın Aslan için yarışan sadece bir kadın yönetmen olması, organizatörlerin eleştirilmesine yol açmıştı.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com